Ενημέρωση μαθητών του ΓΕΛ Λάλα

Το ΓΕΛ Λάλα επισκέφτηκαν στις 13/06/2016, οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, κ. Γ. Κομιώτης και  Δ. Κάσσαρης, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας κ. Ε. Δάβου. Η επίσκεψη είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Α΄και Β΄ τάξης του ανωτέρω σχολείου για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού ? επιστημονικού πεδίου, για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

            Αρχικά οι Υπεύθυνοι παρουσίασαν το ρόλο και την αποστολή του ΚΕΣΥΠ και στην συνέχεια τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Β΄και Γ΄ τάξης που θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος.

Ακολούθως οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ ανέλυσαν τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των ομάδων προσανατολισμού. Αναφέρθηκαν στις δυνατότητες επιλογής μέχρι δύο επιστημονικών πεδίων για την ομάδα προσανατολισμού που θα επιλέξουν οι μαθητές,  με κατάλληλη επιλογή τέταρτου ή πέμπτου μαθήματος.

Παρουσίασαν το μηχανογραφικό 2016 και τα πέντε επιστημονικά πεδίακαθώς και τις σχολές που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από αυτά. Ειδική αναφορά έγινε για τις στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές και σχολές πυροσβεστικής, σχολές Εμπορικού Ναυτικού και για τα  επιστημονικά πεδία μέσω των οποίων επιλέγονται.

Στο τέλος οι Υπεύθυνοι παρουσίασαν και πλοηγήθηκαν με τους μαθητές την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ: http://kesyp.ilei.sch.gr/  και τους επέδειξαν το θεματολόγιό της. Επιπλέον τους επέδειξαν και την διαδικτυακή πύλη εφήβων του ΕΟΠΠΕΠ, με  τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, τα βίντεο επαγγελμάτων και τις άλλες δυνατότητές της.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και  καθηγητές του σχολείου. Κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της ενημέρωσης έγιναν πολλές ερωτήσεις από συμμετέχοντες.

DSC02753 DSC02758 DSC02762 DSC02759