Ενημέρωση των μαθητών του ΓΕΛ Σιμόπουλου

Το ΓΕΛ Σιμόπουλου  επισκέφτηκε στις  03/02/2017 ο υπεύθυνος ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, κ.  Δ. Κάσσαρης, μετά από πρόσκληση του Δ/ντη κ.  Θ. Βιτάκη. Η επίσκεψη είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών και των τριών  τάξεων του σχολείου για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού ? επιστημονικού πεδίου, για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον  κ. Κάσσαρη για τους σκοπούς του ΚΕΣΥΠ, τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες παροχής Συμβουλευτικής εκπαιδευτικής και επαγγελματικής στήριξης και πληροφόρησης προς το κοινό, μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παρουσίασε το μηχανογραφικό 2017 και τα πέντε επιστημονικά πεδία που χωρίζεται και τις Σχολές που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από αυτά. Ειδική αναφορά έγινε για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και για τα  επιστημονικά πεδία μέσω των οποίων επιλέγονται. Επίσης  μίλησε και για τις Σχολές της Πυροσβεστικής.

Ακολούθως ο κ. Κάσσαρης ανέλυσε τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των ομάδων προσανατολισμού. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιλογής μέχρι δύο επιστημονικών πεδίων για την ομάδα προσανατολισμού που θα επιλέξουν οι μαθητές,  με κατάλληλη επιλογή τέταρτου ή πέμπτου μαθήματος. Στη συνέχεια παρουσίασε τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ΄ τάξης που θα ισχύσουν φέτος.

Στο τέλος ο Υπεύθυνος παρουσίασε τον χάρτη των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ: http://kesyp.ilei.sch.gr/  και επέδειξε στους μαθητές το θεματολόγιο και τρόπους πλοήγησής της.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και καθηγητές του σχολείου. Κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της ενημέρωσης, που διεξάχθηκε με ησυχία και προσοχή εκ μέρους των μαθητών,  έγιναν πολλές ερωτήσεις από συμμετέχοντες,  στις οποίες απάντησε ο υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ.

DSC02776 DSC02783 DSC02781 DSC02778