Σεμινάριο ΣΕΠ σε καθηγητές ΕΠΑΛ της Ηλείας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας πραγματοποίησε σήμερα 15 Νοεμβρίου, υπηρεσιακό σεμινάριο με θέμα:

“Διδακτική και Βιωματική Συνάντηση ΣΕΠ για την Α΄ ΕΠΑΛ”

Το παρακολούθησαν οι καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα “Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Ασφάλεια και Υγεία στο χώρο εργασίας” στην Α΄ τάξη των ΕΠΑΛ της Ηλείας. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους καθηγητές, ώστε με τον ΣΕΠ ν’ ανοίξει το σχολείο στην κοινωνία, να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αντίληψη του εαυτού τους, να εκτιμήσουν τις ικανότητές τους και οργανώσουν αποτελεσματικά το σχέδιο της ζωής τους, ώστε να κάνουν τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές, σε ένα περιβάλλον εργασίας αβέβαιο και ασταθές.

Στο δεύτερο μέρος έγινε εισαγωγή από τον προϊστάμενο του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ηλείας κ. Βρυώνη, του θέματος της ασφάλειας και υγείας στην εργασία και παρουσιάστηκε η ελεγκτική δράση του τμήματος. Ακολούθως, ο Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στο Τ.Ε.Α.Υ.Ε. Ηλείας κ. Κατσωνόπουλος ανέλυσε τις βασικές έννοιες υγείας και ασφάλειας στην εργασία (εργατικό ατύχημα / επαγγελματική ασθένεια, τεχνικός ασφαλείας / ιατρός εργασίας).

Τέλος, παρουσιάστηκαν εκτός από ασκήσεις, τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού της πύλης εφήβων του ΕΟΠΠΕΠ (τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων, εργασιακών αξιών και επαγγελματικών αποφάσεων) και τα βίντεο-προφίλ αρκετών επαγγελμάτων καθώς και η ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ ώστε οι καθηγητές να την παρουσιάσουν στους μαθητές ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το σεμινάριο

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα