Αρχική σελίδα ΚΕΣΥΠ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Αρχική σελίδα
Ταυτότητα
Δραστηριότητες
Εκπαίδευση
Προγράμματα
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
ΓραΣΕΠ - ΓραΣΥ Ν. Ηλείας
Βιβλιοθήκη

Συνδέσεις

Επικοινωνία

Επίσκεψη στα ΓΕΛ Γαστούνης & Ανδραβίδας

 

Τα ΓΕΛ Γαστούνης & Ανδραβίδας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 05/04/2013 οι υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, Δ. Κάσσαρης και Α. Μαρίτσας, μετά από πρόσκληση των Δ/ντων κ. Χ. Περιβολάρη και κ. Α. Ραμαντά αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές των ανωτέρω σχολείων για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή κατεύθυνσης - επιστημονικού πεδίου για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι υπεύθυνοι ΣΕΠ επισκέφτηκαν αρχικά το ΓΕΛ Γαστούνης όπου μίλησαν και στις τρεις τάξεις του σχολείου και στη συνέχεια το ΓΕΛ Ανδραβίδας όπου μίλησαν στη Β΄ και στη Γ΄ τάξη.
Αρχικά, αναφέρθηκαν στο ρόλο και την αποστολή του Κέντρου και τόνισαν ότι ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός (ΣΕΠ) «έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να εκτιμήσουν τα χαρακτηριστικά του εαυτού τους, τις συνθήκες της ζωής τους, τις δυνατότητές τους, τις προτιμήσεις τους. Να ξεκαθαρίσουν και να θέσουν εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους. Να εκπαιδευτούν στο τρόπο λήψης αποφάσεων, σχετικά με την εκπαιδευτική και ακολούθως την επαγγελματική τους πορεία».
Στη συνέχεια, ανέλυσαν θέματα σχετικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως κατευθύνσεις, επιστημονικά πεδία, νέο μηχανογραφικό δελτίο, ειδικά μαθήματα, υπολογισμός μορίων κ.α. ενώ απάντησαν και σε πλήθος ερωτήσεων από τους μαθητές. Επίσης, μίλησαν στους μαθητές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να επιλέξουν την σωστή κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων τόνισαν: «Η επιλογή κατεύθυνσης, επιστημονικού πεδίου, προϋποθέτει να έχεις κατανοήσει τον εαυτό σου και να έχεις αποκτήσει σωστές πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα, τις σχολές που σε ενδιαφέρουν, τα προγράμματα σπουδών αλλά και την αγορά εργασίας. Να έχεις δηλαδή ενημερωθεί για τα επαγγέλματα και το μέλλον τους».
Την ενημέρωση παρακολούθησαν από το ΓΕΛ Ανδραβίδας η καθηγήτρια σύνδεσμος με το ΚΕΣΥΠ κ. Ε. Παππά καθώς και οι καθηγητές του σχολείου: Η. Αποστολάτος, Γ. Γκιάφας, Μ. Διαμαντοπούλου, Δ. Δαμιανίδης και Γ. Πανιά.
Από το ΓΕΛ Γαστούνης ο καθηγητής σύνδεσμος με το ΚΕΣΥΠ κ. Ι. Ρέτσης καθώς και οι καθηγητές του σχολείου: Δ. Ασβεστάς, Κ. Κλάδης, Θ. Ντάνου, Α. Περιβολάρης και Μ. Τριχιά.


Φωτογραφίες από τις επισκέψεις

Επιστροφή

 

Χρήσιμες συνδέσεις
 
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων


Σχολικό Δίκτυο

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δ.Δ.Ε. Ν. Ηλείας

Επιμέλεια - Σχεδίαση: Αντώνης Μαρίτσας