Ενημερωτική συνάντηση Δ/ντών Γενικών Λυκείων και Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας, πραγματοποίησε στις 10/09/2015 ενημερωτική συνάντηση με τους Δ/ντες Γενικών Λυκείων και Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Θέμα της συνάντησης ήταν: «Το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων – Οι Σχολές κατά Επιστημονικό Πεδίο και οι Συντελεστές Βαρύτητας μαθημάτων».

Αρχικά, οι υπεύθυνοι ΣΕΠ κ. Δ. Κάσσαρης και Α. Μαρίτσας παρουσίασαν τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ΄ τάξης που θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος. Ανέλυσαν τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των ομάδων προσανατολισμού. Αναφέρθηκαν στις δυνατότητες επιλογής μέχρι δύο επιστημονικών πεδίων για την κάθε ομάδα προσανατολισμού με κατάλληλη επιλογή τέταρτου ή πέμπτου μαθήματος. Παρουσίασαν το μηχανογραφικό και τα πέντε επιστημονικά πεδία που χωρίζεται και τις σχολές που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από αυτά.

Ειδική αναφορά έγινε για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και για τα  επιστημονικά πεδία μέσω των οποίων επιλέγονται. Επίσης, μίλησαν και για τις σχολές της πυροσβεστικής που για πρώτη φορά η επιλογή τους θα γίνεται μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και συγκεκριμένων επιστημονικών πεδίων.

DSC02377 DSC02374 DSC02371 DSC02379