Ενημέρωση μαθητών της Γ? τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας επισκέφθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015 το Γ6 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πύργου, στα πλαίσια της Βιωματικής Δράσης «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός», συνοδευόμενο από  την καθηγήτρια κ. Χ. Παπαδοπούλου. Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο  ΣΕΠ, κ. Δ. Κάσσαρη, για τους σκοπούς του ΚΕΣΥΠ, τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες παροχής Συμβουλευτικής στήριξης και Πληροφόρησης προς το κοινό, μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν στους μαθητές θέματα σχετικά με τις εκπαιδευτικές διεξόδους που προσφέρονται  μετά το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα αναλύθηκε η δομή του νέου ΓΕΛ και του νέου ΕΠΑΛ ώστε οι μαθητές να κάνουν την καλύτερη για αυτούς επιλογή όταν έρθει η στιγμή να αποφασίσουν σε πιο τύπο Λυκείου θα συνεχίσουν.

Πρώτα παρουσιάστηκε το ΓΕΛ με τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού. Επίσης αναλύθηκαν ο τρόπος προαγωγής και απόλυσης και θέματα σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατόπιν, έγινε παρουσίαση του νέου Επαγγελματικού Λυκείου με τα μαθήματα γενικής παιδείας, τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού, της τάξης μαθητείας, θεσμό που εισάγεται για πρώτη φορά στα ΕΠΑΛ και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές απόκτησης πτυχίου επιπέδου 5 (αυξημένα επαγγελματικά προσόντα).

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης έγιναν πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές στις οποίες απάντησε ο Υπεύθυνος.

DSC02416 DSC02415