Εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Αγ. Γεωργίου Αμαλιάδας

Προσκεκλημένοι του συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Αμαλιάδας, ήταν χθες Τετάρτη οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Ηλείας κ. Διονύσιος Κάσσαρης και  Γεώργιος Κομιώτης.

 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Εργασία και Θεολογία».

 

Ο κ. Κομιώτης αναφέρθηκε κατ?  αρχήν στο ρόλο και την αποστολή του ΚΕΣΥΠ για την συμβουλευτική πληροφόρηση των μαθητών, γύρω από τις εξελίξεις της αγοράς εργασίας και εξήγησε πως πρέπει να λαμβάνονται οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις.

 

Στη συνέχεια ο κ. Κάσσαρης μίλησε για την ανεργία στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αναφέροντας μεταξύ των άλλων και: «κάτι που επίσης χαρακτηρίζει τους  εργαζόμενους στη χώρα μας  είναι, ότι δεν προσπαθούν να διερευνήσουν έγκαιρα την αγορά εργασίας και τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες. Συνήθως ασχολούνται με την καριέρα τους μόνο όταν υπάρξει πρόβλημα (απόλυση, ανακατατάξεις κλπ) και όχι νωρίτερα, ώστε να έχουν την άνεση να χαρτογραφήσουν την αγορά και βέβαια να βελτιώσουν το προϊόν τους, που ουσιαστικά είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.! «Βελτιώνω», σημαίνει αποκτώ όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που μου είναι απαραίτητες, ώστε να χαράξω την επαγγελματική μου πορεία και να γίνω απαραίτητο στέλεχος μιας επιχείρησης καθ? όλη μου την καριέρα.»

 

Ακολούθως ο κ. Κομιώτης, με την θεολογική του ιδιότητα, αναφέρθηκε στην εργασία και το επάγγελμα τονίζοντας ότι: ?? Η εργασία ως φυσική δραστηριότητα του ανθρώπου και μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της ζωής του, όχι μό­νο καταφάσκει στο καθαυτό είναι του, αλλά εκφράζει σε ιδι­αίτερα σημαντικό βαθμό και την εσώτερη-πνευματική ποιό­τητά του. ??..Η εργασία δεν ταυτίζεται απόλυτα με το επάγγελμα. Άλλωστε, η παράδοση του τόπου μας στις αγροτικές κοινωνίες και τις κοινότητες, στα Μοναστήρια, απέδειξε ότι μπορεί κανείς να εργάζεται και να προσφέρει πολλά, χωρίς να εξασκεί ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Αλλά και όταν είναι υποχρεωμένος να εξασκήσει ένα εξειδικευμένο επάγγελμα, πρέπει να το εκλαμβάνει ως εργασία που θα γίνεται στα πλαίσια της φιλοθεΐας και της φιλανθρωπίας.??

 

Μετά το πέρας των εισηγήσεων επακολούθησε διάλογος και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο.

 

Στη εκδήλωση παρέστησαν εκτός  των ενοριτών και οι εφημέριοι του ναού π. Χρήστος Ελευθεριάδης και Γεώργιος Σταθόπουλος.

Αγ Γεώργιος Αμαλιάδας 16-12-015 (26) Αγ Γεώργιος Αμαλιάδας 16-12-015 (20)?Αγ Γεώργιος Αμαλιάδας 16-12-015 (13)