Επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Νεοχωρίου Κυλλήνης στο ΚΕΣΥΠ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας επισκέφθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του  Γυμνασίου Νεοχωρίου Κυλλήνης, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ). Συνοδεύονταν από τους καθηγητές ΣΕΠ κ. Ε. Κατσιγιάννη και  Ν. Χρυσανθόπουλο. Την πρωτοβουλία είχε η Δντρια του σχολείου κ. Δ. Φανού, η οποία είχε διατελέσει για πολλά χρόνια Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) Γυμνασίου Λεχαινών. Ειδική αναφορά στην κ. Φανού και στην άριστη συνεργασία που είχαν τα στελέχη ΣΕΠ έκανε ο Υπεύθυνος ΣΕΠ κ. Γ. Κομιώτης, καλωσορίζοντας και υποδεχόμενος τους μαθητές.

Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κ. Γ. Κομιώτη για το σκοπό του ΚΕΣΥΠ, τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες παροχής Συμβουλευτικής στήριξης και Πληροφόρησης προς το κοινό, μαθητές, γονείς και καθηγητές.

            Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος ΣΕΠ κ. Δ. Κάσσαρης ανέλυσε στους μαθητές θέματα σχετικά με τους δύο τύπους Λυκείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ). Παρουσίασε τα μαθήματα γενικής παιδείας των Λυκείων, τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Β΄ και Γ΄ τάξης, τα νέα επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης και την αντιστοίχησή τους με τις ομάδες προσανατολισμού και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης ο κ. Κάσσαρης έκανε ειδική αναφορά στην τάξη μαθητείας, θεσμό που εισάγεται για πρώτη φορά στα ΕΠΑΛ και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές απόκτησης πτυχίου επιπέδου 4 (αυξημένα επαγγελματικά προσόντα). Υπεβλήθησαν πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές στις οποίες απάντησαν με πληρότητα οι Υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ.

          Κατόπιν οι μαθητές πλοηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ, ενημερώθηκαν για τον χάρτη των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και εισήλθαν στην Πύλη Εφήβων του ΕΟΠΠΕΠ, για να επεξεργαστούν τεστ ΣΕΠ και να παρακολουθήσουν βίντεο επαγγελμάτων.

DSC02525DSC02523DSC02522 DSC02521 DSC02526