Ενημέρωση μαθητών Γυμνασίων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

          Προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα οι μαθητές σχετικά με τα ΕΠΑΛ και κατόπιν σχετικής διαταγής του ΥΠ.ΠΕΘ, αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης όλων των Γυμνασίων της Ηλείας.

          Σε σχετική σύσκεψη που έγινε στο ΚΕΣΥΠ στις 02/03/2016 και συμμετείχαν ο Δ/ντης ΔΔΕ Ηλείας κ. Β. Δημητρέλλος, τα στελέχη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ κ. Γ. Κομιώτης και Δ. Κάσσαρης καθώς και οι Δ/ντες των ΕΠΑΛ, δρομολογήθηκε ο χάρτης των ενημερωτικών επισκέψεων. Οι ενημερώσεις θα γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων και στο διδακτικό αντικείμενο: «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός»,  ώστε να πληροφορηθούν  οι μαθητές για το ρόλο και τα πλεονεκτήματα των Επαγγελματικών Λυκείων.

         Οι επισκέψεις ξεκίνησαν στις 08/03/2016  και μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί τα σχολεία Πύργου και Αμαλιάδας και των όμορων περιοχών τους. Στα ενημερωτικά κλιμάκια αυτών των περιοχών συμμετέχουν εκτός των στελεχών ΣΕΠ και οι κ.: Παναγιωτόπουλος  Β.,  Δντης 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας,  Κωνσταντούλας Κ., Δντης 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας,  Πανόπουλος  Α.,  Μπάστας  Π., εκπαιδευτικοί του 1ου  ΕΠΑΛ  Πύργου και  Μιχαλοπούλου  Χ., εκπαιδευτικός του 2ου  ΕΠΑΛ  Πύργου.

        Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί στη συνέχεια η ενημέρωση των Γυμνασίων περιοχής Κρεσταίνων και Λεχαινών και αργότερα τέλη Μαρτίου και μέσα στον Απρίλιο η ενημέρωση των  απομεμακρυσμένων Γυμνασίων.

2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (2) DSCN2055 DSCN2064 DSCN2053 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (4) 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (3) 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (1) 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας (8) DSCN2049 DSCN2048 DSCN2046 DSCN2051 DSCN2058