Ενημέρωση μαθητών της Β΄και Γ΄τάξης του ΓΕΛ Βάρδας

Το ΓΕΛ Βάρδας επισκέφτηκε την 01/02/2017 ο Υπεύθυνος ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, κ. Δ. Κάσσαρης, μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας κ. Σ. Κλαυδιανού. Η επίσκεψη είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης  για το εκπαιδευτικό σύστημα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου ο μαθητής να κάνει σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού ? επιστημονικού πεδίου, για την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τον Φεβρουάριο για συμμετοχή των μαθητών της Γ΄τάξης  στις πανελλαδικές εξετάσεις..

Αρχικά  ο κ. Κάσσαρης ανέλυσε τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των ομάδων προσανατολισμού. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιλογής μέχρι δύο επιστημονικών πεδίων για την ομάδα προσανατολισμού που θα επιλέξουν οι μαθητές,  με κατάλληλη επιλογή τέταρτου ή πέμπτου μαθήματος. Στη συνέχεια παρουσίασε τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ΄ τάξης που θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος.

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος παρουσίασε την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ: http://kesyp.ilei.sch.gr/  και επέδειξε στους μαθητές το θεματολόγιο και τρόπους πλοήγησής της.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν και  καθηγητές του σχολείου. Κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της ενημέρωσης, έγιναν πολλές ερωτήσεις από συμμετέχοντες,  στις οποίες απάντησε ο Υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ.

DSC02773